Hoe Dragonball begon en nog steeds aanslaat

dragonball

Foto door edparanoid on Pixabay

Dragonball has been around for a long time. It was first introduced in 1975 and has been a staple of Japanese pop culture, especially the anime market, ever since. Dragonball’s popularity can be attributed to two main factors. One, it was one of the first anime shows to combine comedy with martial arts rather than focusing on one or the other. And two, it was one of the most unique anime shows that appeared at the time. Anyone who grew up in the 1980s and 1990s remembers DBZ for its fast-paced action and exciting story. But what if you or someone you know is a Dragonball fan who is not yet ready to re-watch DBZ? What if they don’t own any of the previous series or want to see how Dragonball began? If this sounds like you, don’t worry because we have something for you! Here’s an explanation of where Dragonball came from and why people still love it so much.

Waar komt Dragonball vandaan?

Dragonball is de creatie van de Japanse tekenaar Akira Toriyama. Het is het verhaal van vier jonge jongens die afstammen van oude krijgskunstenaars. De vier jongens zijn Goku (de zoon van een Saiyan krijger), Piccolo (de zoon van een tovenaar), Yamcha (de zoon van een turner), en Lee (de kleinzoon van een turner). Het verhaal volgt de avonturen van Goku en zijn vrienden die na een auto-ongeluk naar een alternatieve wereld genaamd Dragon Ball worden gestuurd.

Dragonball: Rise of the Super Saiyan

Goku, de zoon van het eerste Dragon Ball personage, is de ster van de show. Goku werd oorspronkelijk bedacht als een schurk en de oorspronkelijke opvatting van het personage was heel anders dan wat we nu kennen. Het verhaal van Goku’s opkomst van schurk tot held lijkt sterk op dat van Supermans opkomst van zwakkeling tot godheid. Voor Dragonball was Goku’s verhaal vrijwel onbekend buiten Japan. Het eerste wat Toriyama deed was van Goku een veel opener en zelfverzekerder personage maken. Deze verandering in Goku’s uiterlijk en persoonlijkheid maakte het personage meteen meer relateerbaar voor het westerse publiek, aangezien de meesten van ons zijn opgegroeid met een heel andere versie van Goku dan wij.

Gohan’s Ontwaken

Na de opkomst van Goku wordt het verhaal verteld van hoe de andere leden van het Dragonball-team bewakers van de aarde werden. Gohan is de eerste die ontwaakt voor zijn lot als Super Saiyan en is degene die de kwade Saiyan prins Vegeta uitdaagt voor een gevecht. Nadat Gohan is verslagen, wordt hij naar de hel gestuurd om het op te nemen tegen Lucifer en zijn duivelse handlangers.

The Darkest Day

Het laatste gevecht tegen Satan is het meest intense en gevaarlijke van allemaal. Het is een gevecht dat Gohan en zijn bondgenoten tot het uiterste zal testen. Satan verandert in een krachtige duistere entiteit die in eerste instantie te veel is voor Gohan en zijn bondgenoten. Satan verandert dan in een krachtigere staat waarin hij de controle over Gohan volledig overneemt.

Waar is Dragonball nu?

Sinds de Darkest Day is Dragonball erg in het nieuws door het succes van de eerste twee Zuid-Koreaanse series gebaseerd op de Dragonball-franchise: Wootton Academy en High School Climber. Deze shows waren allemaal gebaseerd op DBZ en gingen over het leven van de hoofdpersonen uit die series. De vraag is, waar brengen ze Dragonball heen? Op dit moment zijn ze DBZ aan het aanpassen in Japan en werken ze ook aan een verfilming. Ze hebben geen nieuwe informatie over de serie aangekondigd sinds Darkest Day, dus het is onduidelijk waar we de serie nu te zien zullen krijgen.

Wat is de volgende stap voor Dragon Ball?

Gezien het succes van de eerste twee series gebaseerd op de Dragonball franchise en het feit dat Dragonball al bijna 40 jaar deel uitmaakt van ons culturele hart, is het veilig om te zeggen dat het zijn werk heeft gedaan. Er is echter nog steeds een kans voor Dragonball om aan te slaan in de Verenigde Staten. Om Dragonball voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten, moet het beschikbaar zijn voor een breder publiek. De enige manier waarop Dragonball aan populariteit kan winnen, is door het te verfilmen voor televisie.

Een film baseren op DBZ

De eerste stap om van Dragonball een speelfilm te maken zou zijn om het geheel als manga aan te passen. Als de manga voltooid is, kan het verhaal omgezet worden in een script en dan kan de film erop gebaseerd worden. Om de film zo realistisch mogelijk te maken, zouden de vechtscènes wat afgezwakt moeten worden, omdat ze bedoeld zijn als kinderprogramma.

Heeft Dragonball nog een toekomst?

Het is belangrijk op te merken dat de manga en animatieseries gebaseerd op Dragonball zeer succesvol zijn. Het Japanse publiek kijkt nog steeds naar Dragonball en steunt de show zeer. Daarom is het logisch dat een film gebaseerd op de serie het erg goed zou doen in Japan. Het enige probleem met dit scenario is dat het zou betekenen dat er een zeer groot aantal acteurs moet worden gecast, wat waarschijnlijk een daling van de kwaliteit van het script zou betekenen.

Waar kan ik Dragonball bekijken?

Het eerste wat je moet doen is een TV/Breedband antenne vinden. Er is geen manier om Dragonball online of anderszins te bekijken zonder een TV-antenne. Als je eenmaal een antenne hebt, ben je klaar om te gaan. Er zijn veel verschillende soorten tv-antennes die u kunt kopen, dus lees hoe u de beste kiest voor uw locatie, zodat u het meeste uit uw tv-abonnement kunt halen.

Is er een Dragonball Super Serie op Netflix?

Ja! De serie heet Dragonball Super en is gebaseerd op de gelijknamige manga. Het is beschikbaar op Netflix Instant Watch.

Is er een Dragonball Super Show op Disney Channel?

Ja! De Disney Channel serie volgt de avonturen van Goku’s kleine broertje Gohan als hij omgaat met opgroeien en probeert zijn verantwoordelijkheden als tiener in evenwicht te brengen met zijn banden met zijn Dragonball training. Disney Channel heeft ook een kinderversie van de Simpsons genaamd Kids Homer, die super schattig is.

Is er een Dragonball Super film op Amazon Prime?

Ja! De film heet Dragonball Z: The Final Battle en is gebaseerd op het gevecht tussen Goku en Vegeta. Dit wordt de laatste film in de Dragonball Z filmreeks.

Is World’s Strongest Show op TV?

Ja! De TV serie volgt het verhaal van Junior, die samen met zijn vrienden probeert de Smashing Machine neer te halen. Je kunt ook de Disney Junior versie van de show bekijken als je een Junior of DisneyChannel fan bent.

Is er een Dragonball Super Podcast?

Ja! De podcast heet DBS en gaat over alles wat met Dragonball te maken heeft. Je kan hem vinden op iTunes en Google Play.

Waar moet ik nog meer naar kijken?

De enige manier om Dragonball te missen is als je er niet naar kijkt. Er zijn veel meer shows om naar te kijken in Zuid-Korea, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, dus wees niet verlegen om het een kans te geven.